טיפים בנושא הפרעות נשימה בשינה
המומחים של DAN CPAP ריכזו עבורכם מספר טיפים חשובים בנושא הפרעות נשימה בשינה, הטיפים נועדו לסייע לכם להבין את מקור הבעיה וכיצד הטיפול באמצעות מכשיר CPAP אוטומטי יסייע לכם, כולל טיפים לפתרון בעיות נפוצות, אנו נקפיד באופן קבוע לעדכן בטיפים ומידע חשוב ומעניין שיסייעו לכם לישון טוב יותר.
כיצד נכון לבחור מכשיר?
בשוק בישראל קיימים מספר לא מבוטל של מכשירי CPAP אשר מיוצרים ע"י יצרנים שונים בעולם.
לכל מכשיר אלגוריתם פעולה משלו, ורצוי לנסות ולהשתמש במכשיר לפני הרכישה, לפחות כ-7 לילות וזאת כדי להבין האם אלגוריתם הפעולה של המכשיר תואם למטופל.
איך מתאימים מסיכה?
בשוק קיים מגוון גדול מאוד של מסכות אשר מתחלק ל 3 סוגים עיקריים: מסכה אפית, אשר מכסה את האף בלבד, מסכת אף-פה full-face, מסכה אשר בעזרתה ניתן לנשום גם דרך האף וגם דרך הפה ומסכת נחירונים, מסכה קטנה וקלה מאוד בתצורת 2 פטמות קטנות וקלות מאוד, שנכנסות לנחירים ודרכן זורם אוויר לאפו של המשתמש.
רוב המשתמשים ישתמשו במסכות אף או במסכות נחירונים אך ישנם כאלה שעקב אילוצים כאלה ואחרים יאלצו להשתמש במסכת אף פה. מסכת אף פה ניתנת בעיקר לאנשים אשר לא מסוגלים לנשום דרך האף ומוכרחים לנשום דרך הפה. לרוב באופן מקצועי המסכה הזו תינתן כמוצא אחרון ולאחר שהמטופל ניסה ראשית את המסכה האפית.
המסכות עשויות מחומרים שונים, כשהנפוץ ביותר מבניהם הינו סיליקון רפואי. ישנן גם מסכות אשר עשויות מג'ל אך עקב בלאי גבוה, הן הולכות ונעלמות מן העולם.
ההמלצה היא לנסות ולהשתמש במסכה טרם רכישתה ולבדוק האם היא מתאימה למטופל. במידה ולא יש להחליפה שהרי המסכה הינה החלק המקשר בין המטופל ובין המכשיר.
מה כדאי לעשות בנסיעה?
בשעת נסיעה, בין אם מדובר בעסקים או בחופשה, ניקח איתנו כמובן את מכשיר ה- CPAP שלנו, כאשר הוא ארוז בתיקו המקורי ומוגן היטב. שהרי דווקא כאשר אנחנו מחוץ לבית אנו אמורים להיות ערניים יותר, לישון טוב ולהפיק את המקסימום מהנסיעה שלנו. את המכשיר ניקח בתיק היד ולא בכבודה, בבטן המטוס. על מנת להגן עליו ולשמור אותו קרוב אלינו, נאחסן אותו בתא שמעל המושב.
רוב שדות התעופה בעולם מכירים את מכשירי ה-CPAP אשר הולכים ונהיים נפוצים יותר בשנים האחרונות. במקרים מועטים תדרשו להסביר מה עושה המכשיר ואף לחברו לשקע החשמל בעמדת הבידוק הביטחוני.
מה צריך לעשות מבחינת תפעול שוטף של המכשיר? כל כמה זמן מחליפים/מנקים פילטר?
יובש בפה בזמן שימוש במכשיר CPAP
יובש בפה נגרם בד"כ משני מצבים שונים, האחד, עודף בלחץ האוויר והשני פתיחת הפה, לעיתים כתוצאה מכך שלא ניתן להתמודד עם הלחץ הגבוה (ואז המכשיר גם מעלה לחץ בעקבות הדליפה מהפה) ואז מתעוררים עם פה יבש. ישנו מצב נוסף שבו המכשיר לא נותן מספיק לחץ ואז הפה נפתח כי אין מספיק אוויר.
בשני המקרים, ניתן לפרוק נתונים ולזהות את מקור הבעיה ולטפל בה.במידה ומכשירכם אינו ניתן לפריקה, יש צורך בהתאמת לחצים חוזרת ולזהות את הבעיה.
יחד עם זאת, ייתכן גם מצב שיש חור בצינור או דליפה מהמסכה ואותם ניתן לזהות בפריקת הנתונים בשילוב בדיקה פשוטה של הצינור והמסיכה
יובש בגרון בזמן שימוש במכשיר CPAP
יובש בגרון בזמן השימוש במכשיר נשימה היא תופעה שנגרמת בד"כ כתוצאה מאוויר קר ויבש (בעיקר בחורף), משום שהמכשיר מזרים בלחץ אוויר קר ויבש מחלל החדר וזה עלול במצבים מסוימים לגרום לתחושת יובש בגרון. תופעה זו ניתנת למניעה ע"י שימוש במעשיר לחות מובנה מחומם אשר תפקידו לחמם וללחלח את האוויר ואז נפתרת בעיית היובש וחוסר הנעימות בגרון.
טפטוף מים בצינור בזמן שימוש במעשיר לחות
כאשר משתמשים במעשיר הלחות בו הטמ"פ גבוהה יותר מהטמ"פ בחלל החדר, האדים שנוצרים בתוך מעשיר הלחות מגיעים לצינור הקר והופכים לטיפות מים(עיבוי) אשר בסופו של דבר מגיעים למסיכה ומשם לאף ואז במקרה הטוב מתעוררים עם מים על הפנים ובמקרה הרע תנשמו את המים וזה עלול לגרום לתחושת חנק.
הפתרון: צריך להשוות את הטמ"פ בחלל הצינור לטמ"פ במעשיר הלחות ע"י שימוש בצינור מחומם אשר לעיתים מגיע כאפשרות מובנית בחלק מהמכשירים. אנו ממליצים גם לכסות את הצינור בכיסוי בד יעודי לבידוד מושלם וכך יישאר הצינור חמים וטיפות הים לא יופיעו.