עונים לכם על כל השאלות

שואלים את עצמכם מה זה סיפאפ / מה זה ביפאפ? להלן מספר שאלות ותשובות נפוצות שהמומחים שלנו ריכזו עבורכם, אם נותרתם עם שאלה ללא תשובה- אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר, אנו נקפיד לעדכן ולהוסיף שאלות ותשובות נוספות שעולות ע"י לקוחותינו על מנת לסייע לכם לישון טוב יותר.

שלום רב, כדורי שינה מחולקים לסוגים שונים , ישנם כאלה אשר באופן פעולתם "מוסיפים" או מתגברים את הורמון השינה (מלטונין) אשר מופרש באופן טבעי כאשר יורדת החשכה ומגיע הערב ובהתאם כמובן לשעות השינה שלנו. בישראל נפוץ יותר כ"סירקדין" במינונים נמוכים יכול לסייע מבלי להחמיר דנ"ש . בפעולתו על המשתמש אינו גורם לירידה בטונוס השריר ולכן בטוח לשימוש .
אפשרות נוספת לקיצור זמן ההירדמות היא תרופה בשם סטילנוקס אותה ניתן ליטול לתקופות קצרות כחצי שעה לפני השינה. כמובן שיש להקפיד לצד נטילת התרופות הללו על כללים להגיינת שינה כמו הימנעות מתאורה בחדר השינה (מסכי מחשב ומסכי סלולר , נורות קריאה ותאורה חיצונית חזקה – כל אלה ידועים כחוסמי מלטונין ולמעשה כאשר העיניים שלנו רואות אור, המוח שלנו "מבין" שעכשיו יום ולא לילה וכמובן שקשה יותר להירדם ! לכן חשוב מאוד לצד נטילת התרופות הללו להקפיד על כללי שינה נכונים בהתאם. אגב בין היתר בנוסף חשוב "ליצור" זמנים קבועים לשינה וערות וכמובן להימנע עד כמה שניתן משנת צהריים או נמנום במצבים פסיביים על הכורסא בסלון , כאשר הולכים לישון עדיף ללכת לישון עייפים ובשעות קבועות.
אפשרות נוספת אשר ידועה כבטוחה למשתמשי cpap היא כדור בשחרור מושהה בשם אמביאן אשר תפקידו לשמר את רצף השינה ולמעשה לאחר נטילתו משתחרר לאורך זמן השינה ובכך מאפשר רצף שינה לכל ארכה. (עדיפות ל 6.25mg)
כדורי שינה מסוגים אחרים , עלולים באופן פעולתם לגרום לירידה מסויימת בטונוס השריר ובכך להחמיר דנ"ש . 
המידע  הינו יעוץ בלבד ועלייך להיוועץ עם רופא המשפחה או הרוקח בבית המרקחת טרם נטילת תרופות.
 

 הנחירות הן סימפטום לתופעה פיזיולוגית שהסיבות לה יכולות להיות מגוונות. נחירה היא רעש הנשמע בזמן השינה ונגרם כתוצאה מהיצרות דרכי האוויר. הרעש נוצר באזור הפה, מהמקום של בסיס הלשון, הענבל והחלק העליון של הגרון והחיך נפגשים וחוסמים את מעבר האוויר. תופעה זו מוכרת אצל גברים ונשים ותתפלאו לשמוע שגם ילדים לעיתים סובלים מנחירות. נחירות באות לביטוי בעוצמות שונות ופעמים רבות יכולות להעיד על הפרעת דום נשימה בשינה. את הנחירות אפשר לשמוע בד"כ בזמן הכנסת האוויר אך לעיתים בעת הוצאתו.

הפרעת שינה הנגרמת כתוצאה מהפסקות נשימה בזמן השינה, הפסקות נשימה אלה חוזרות על עצמן במהלך כל השינה, מה שמוביל לירידה ברמת החמצן בדם ובכך מופרעת בצורה משמעותית איכות השינה.

דום נשימה בשינה הוא אחת מהפרעות השינה החמורות ביותר, ואף כזו הנחשבת למסכנת חיים, היא יכולה להופיע בגילאים שונים, הן אצל גברים והן אצל נשים והסיבות לה הן מגוונות מאוד. ישנם סוגים של דום נשימה בשינה:

חסימתי- הסוג הנפוץ יותר, הנגרם בעקבות צניחת בסיס הלשון והחך וחסימתם את דרכי מעבר האוויר
מרכזי- בעקבות פעילות מוחית לא תקינה, המונעת את שליחת הגירוי החשמלי במהלך השינה אל שרירי הנשימה.
מעורב-משלב את 2 הסוגים הקודמים.

שכיחות באוכלוסיה:

4% מהגברים ו2% מהנשים מאובחנים הן עם למעלה מ-5 הפסקות נשימה בשעה והן ע"י הצגת סימפטומים מאפיינים. 25% מהגברים ו10% מהנשים יש למעלה מ-5 הפסקות נשימה בשעה ללא תלות בסימפטומים, כלומר אחוז גבוה מהאוכלוסייה בכלל לא מודע לכך שיש לו הפרעת דום נשימה בשינה

דום נשימה בשינה מגביר את הסיכוי שלכם לחלות במחלות לב, דיכאון, סוכרת, בעיות ריכוז ולכן חשוב מאוד לאבחן את התסמונת בהקדם ולטפל בה.

ישנם מספר סימנים נפוצים לדום נשימה בשינה, לעיתים קיימים כולם לרוב קיימים חלקם ולעיתים אף אחד מהם:

מצב של עייפות כרונית, עייפות גם בבוקר ובמיוחד במצבים פסיביים
הירדמויות פתאומיות
קשיים בריכוז
בעיה בזיכרון
נחירות רמות
כאבי ראש
התעוררות באמצע הלילה או בבוקר עם פה יבש

בלא מעט מקרים, הסובלים מהתופעה כלל אינם מודעים לכך ולכן מומלץ לבקש מבן/בת הזוג שיעזרו לכם במעקב בשעת השינה, אם אתם נוחרים בעוצמה- סביר שכבר העירו לכם וכדאי לכם לעבור אבחון.

לא, את הנחירה ניתן איפשהו לדמות למנגנון אזעקה ביתית, שבמקרים מסוימים מתריעה כשמישהו נכנס ובמקרים אחרים זה יכול להיות בגלל חיה שנכנסה או חפץ שהפעיל את הקולט. גם כאן, נחירה יכולה לנבוע ממספר סיבות חוץ מדום נשימה בשינה: שקדים מוגדלים, אף סתום, השמנת יתר ומצב של תת פעילות בבלוטת התריס אך בכל מקרה זו סיבה מספיק טובה כדי לברר את מקור הנחירה בסיוע של רופא ולערוך בדיקת שינה במידת הצורך.

רופא א.א.ג מבצע בדיקה לחלל הפה, המבנה שלו, בוחן את גובה החך ואת הלשון, בודק את דרכי הנשימה ואת האף בעזרת מכשיר ייעודי ובדרך כלל מפנה את הנבדק לביצוע בדיקת שינה כדי להשלים את התמונה ולקבוע את מצבו של הנבדק.

בדיקת השינה הינה קריטית כדי לאבחן הפרעת דום נשימה בשינה ומספקת מידע כמותי על חומרת הבעיה. ישנה חשיבות גדולה לבצע בדיקה זו כדי לאבחן את הבעיה ולהתחיל לטפל בה בהקדם.

האבחון מתבצע בד"כ במעבדת שינה או בבדיקה ביתית, בעזרת אלקטרודות המחוברות לאזורים שונים בראש ובפנים ותפקידם לעקוב אחרי פעילות גלי המוח וכך למפות את שלבי השינה השונים ולנטר את הפסקות השינה, בנוסף נבדק גם אחוז רווית החמצן. ניתן לבצע את הבדיקה גם ללא ניטור גלי המוח אלא עם מכשור שבודק את הפסקות הנשימה ורווית החמצן.

נקבעו 3 רמות של הפסקות נשימה: א-פניאה, היפו-פניאה ומאמץ נשימתי הכרוך ביקיצה.

א-פניאה (Apnea)- מוגדר כהפסקה מלאה של זרימת האוויר לפחות ל-10 שניות. א-פניאה יכולה להמשך 30 שניות ואף יותר.

היפו-פניאה ((Hypopnea – מוגדר כהפחתה בזרימת האוויר ל-10 שניות או יותר או הפחתה במידת חמצון הדם ב-4%.

מאמץ נשימתי הכרוך ביקיצה- מוגדר כסימני מאמץ נשימתי בעת שינה המלווה ביקיצה אך במידה שאינה מספיקה לענות להגדרת השניים הנ"ל.

AHI:Apnea- Hypopnea Index , מבטא את סך הפסקות הנשימה המלאות והחלקיות בזמן השינה המחולק בזמן השינה הכולל של האבחון וכך מתקבל האינדקס של ממוצע הפסקות בשעה.

ערך AHI של 5 או פחות בשעה, נחשב בדיקה תקינה ונורמאלית

ערך של 5-15 נחשב הפרעת נשימה חסימתית קלה

ערך של 15-30 נחשב להפרעת נשימה חסימתית בינונית

ערך של מעל 30 אירועים בשעה נחשב להפרעת נשימה חסימתית חמורה.

ההמלצות העיקריות לטיפול שמרני בהפרעה בדרגה קלה:
לשמור על אורך חיים בריא מבחינת תזונה ופעילות גופנית
להימנע משימוש בכדורי שינה או תרופות הרגעה לפני השינה
להימנע מצריכת אלכוהול או ארוחות כבדות 5 שעות לפני השינה
לאמץ הרגלי שינה קבועים
לנסות לישון על הצד ולא על הגב.
לנסות לישון כך שגובה הראש במיטה מורם בכ10 ס"מ
במקרים בהם דרגת החומרה הינה בינונית ומעלה, לטיפול השמרני נוספת המלצה לשימוש במכשיר ה-CPAP-Continuous Positive Airway Pressure, זה קו הטיפול הראשון והמקובל, מדובר בטיפול מאוד יעיל ולעיתים ממליצים עליו גם בהפרעות בדרגה קלה. העקרון הוא הזרמת אוויר ממחולל קטן ליד מיטת המשתמש, דרך מסיכה פומית או אפית במטרה להרחיב את דרכי הנשימה ע"י לחץ האוויר.

טיפול כירורגי יכול להישקל ע"י הרופא במקרים של חוסר סבילות לשימוש ב CPAP או במקרים אחרים בהם אובחן מקור הבעיה והמבנה של דרכי הנשימה מאפשר סיכוי טוב להצלחה.

אנו המשווקים וספקי השירות הבלעדיים של חברת SEFAM העולמית ויש לנו ניסיון עשיר של עשרים שנה בטיפול בהפרעות נשימה בשינה ואלפי לקוחות מרוצים שקבלו מאיתנו שירות אישי, מקצועי ואמין.

מעבר לתו התקן האירופאי של חברת SEFAM הצרפתית, אצלנו טובת הלקוח מעל הכול זו לא רק סיסמא אלא ערך עליון שאנו פועלים יום-יום כדי לעמוד בו ללא פשרות במטרה לספק ללקוחותינו מעטפת ליווי מקיפה עבור כל שלבי התהליך.

האחריות שאנו מספקים ללקוחותינו הינה ל 36 חודשים.
האחריות אינה כוללת גניבה, שבר או קורוזיה ותקפה אך ורק במצב שבו השתמש המטופל במכשיר שימוש נכון כנדרש.

האחריות למסכה ניתנת ל-90 ימים מיום הרכישה. האחריות אינה כוללת קרע או שבר במסכה.

מטרת האתר מנקודת מבטינו הינה לספק מידע חיוני ללקוחותינו, ללקוחות פוטנציאלים ולמתעניינים בתחום, איננו מעוניינים להיתפס כעוד אתר מכירות אגרסיבי מכיוון שאנו מאמינים בליווי אישי ומתן פתרונות מקצועי וכולל. אנו יכולים להצהיר שהמחירים שלנו הוגנים ושבסופו של דבר תעשו את הצעד הנכון אם תבחרו DAN CPAP, כי טיפול יעיל בהפרעת נשימה בשינה אינו מסתכם בקניית מכשיר וחשוב שיהיה גב וכתף תומכת בכל שלב בתהליך.

ניתן לשדרג כל מכשיר.

מבוטחי כללית יכולים לרכוש דרכנו ולקבל החזר ע"פ נהלי הקופה ומסגרת הביטוח שלהם. לקוחות משאר הקופות צריכים לברר מה נוהל ההחזר הקיים לגבי רכישת מכשיר מחוץ לרשימת הספקים. כמוכן, קיימות אפשרויות להחזר במסגרת הביטוחים הפרטיים. אנו פועלים במטרה להגיע להסדר גם עם שאר הקופות.

לאחר שמבצעים בדיקת שינה, במידת הצורך, מקבלים המלצה לשימוש במכשיר CPAP. מרגע זה רשאי המטופל לקנות את המכשיר והמסכה היכן שהוא בוחר. לקוח שרוכש מכשיר חדש מקבל מכשיר, מסכה, צינור, תיק נשיאה, כבל חשמל וחוברת הוראות בעברית.

לאחר שמבצעים את הרכישה, מעבירים לקופה את החשבונית ואת ההמלצה לרכישה ומקבלים החזר לחשבון הבנק שלכם לפי ההסדר בקופה אליה אתם שייכים ולפי היקף הכיסוי שיש ברשותכם.

לדוגמא: מבוטחי מושלם בכללית (אין צורך בפלטינום) אשר הסדירו את מסירת מכתב ההמלצה לרכישה וחשבונית הרכישה, יקבלו תוך 14-21 יום החזר ב-2 פעימות בתאריכים שונים, ב-10 וב-20 לחודש בגובה של 2363 ₪ עבור לקוח כללית ועוד 1941 ₪ עבור הביטוח המושלם.

בכל קופה ההסדרים מעט שונים, למבוטחי כללית (אין צורך במושלם), מתוקף סל הבריאות, רשאים לרכוש ציוד מתכלה אחת לשנה.

המשתמש רשאי לרכוש מסכה, צינור, פילטרים, פד מצח, בועת סיליקון, רצועות וזאת אחת לשנה (לא קלנדרי). לאחר הרכישה, יש לגשת עם החשבונית לקופה ולקבל החזר מלא עד לגובה של 1667 ש"ח.

לאחר שמבצעים בדיקת שינה, במידת הצורך, מקבלים המלצה לשימוש במכשיר CPAP. מרגע זה רשאי המטופל לקנות את המכשיר והמסכה היכן שהוא בוחר. לקוח שרוכש מכשיר חדש מקבל מכשיר, מסכה, צינור, תיק נשיאה, כבל חשמל וחוברת הוראות בעברית.

לאחר שמבצעים את הרכישה, מעבירים לקופה את החשבונית ואת ההמלצה לרכישה ומקבלים החזר לחשבון הבנק שלכם לפי ההסדר בקופה אליה אתם שייכים ולפי היקף הכיסוי שיש ברשותכם.

לדוגמא: מבוטחי מושלם בכללית (אין צורך בפלטינום) אשר הסדירו את מסירת מכתב ההמלצה לרכישה וחשבונית הרכישה, יקבלו תוך 14-21 יום החזר ב-2 פעימות בתאריכים שונים, ב-10 וב-20 לחודש בגובה של 2363 ₪ עבור לקוח כללית ועוד 1941 ₪ עבור הביטוח המושלם.

בהיותינו המשווק וספק השירות הבלעדי למכשירי SEFAM בישראל, אנו נותנים שירות ללקוחות שרכשו מוצרי SEFAM מחברת מקסימה מדיקל או ממקור אחר ולמעשה אנו היחידים שרשאים לתת שירות תיקונים, חלקי חילוף ופריקת נתונים עבור מכשירי SEFAM בישראל.

משרד הרישוי יצא בשנים האחרונות בנהלים מחמירים סביב כל נושא ההפרעות נשימה בשינה והעייפות מכיוון שנמצא שיש מעורבות גבוהה בתאונות של אנשים הסובלים מתסמונת דום נשימה בשינה שאינם מטופלים ועל כן כל אחד שמאובחן עם הפרעת דום נשימה בשינה בדרגה בינונית-חמורה, רישיונו עשוי להישלל עד אשר יוכיח כי הוא מטופל בהצלחה.

לחברת DAN CPAP ניסיון רב בטיפול במקרים כאלה ואנחנו מספקים את שירותי הייעוץ הנדרשים כדי להסדיר את הנושא מול משרד הרישוי.

אגב, באופן כללי ע"פ הנהלים החדשים, רופא מטפל אשר מדווחים לו על עייפות גבוהה במהלך היום עם חשש להירדמות במהלך נהיגה, מחויב לדווח על כך למשרד הרישוי ומשם הדרך קצרה לשלילת רישיונכם, גם אם לא אובחנתם עם תסמונת דום נשימה בשינה.

שלום רב, כדורי שינה מחולקים לסוגים שונים , ישנם כאלה אשר באופן פעולתם "מוסיפים" או מתגברים את הורמון השינה (מלטונין) אשר מופרש באופן טבעי כאשר יורדת החשכה ומגיע הערב ובהתאם כמובן לשעות השינה שלנו. בישראל נפוץ יותר כ"סירקדין" במינונים נמוכים יכול לסייע מבלי להחמיר דנ"ש . בפעולתו על המשתמש אינו גורם לירידה בטונוס השריר ולכן בטוח לשימוש .
אפשרות נוספת לקיצור זמן ההירדמות היא תרופה בשם סטילנוקס אותה ניתן ליטול לתקופות קצרות כחצי שעה לפני השינה. כמובן שיש להקפיד לצד נטילת התרופות הללו על כללים להגיינת שינה כמו הימנעות מתאורה בחדר השינה (מסכי מחשב ומסכי סלולר , נורות קריאה ותאורה חיצונית חזקה – כל אלה ידועים כחוסמי מלטונין ולמעשה כאשר העיניים שלנו רואות אור, המוח שלנו "מבין" שעכשיו יום ולא לילה וכמובן שקשה יותר להירדם ! לכן חשוב מאוד לצד נטילת התרופות הללו להקפיד על כללי שינה נכונים בהתאם. אגב בין היתר בנוסף חשוב "ליצור" זמנים קבועים לשינה וערות וכמובן להימנע עד כמה שניתן משנת צהריים או נמנום במצבים פסיביים על הכורסא בסלון , כאשר הולכים לישון עדיף ללכת לישון עייפים ובשעות קבועות.
אפשרות נוספת אשר ידועה כבטוחה למשתמשי cpap היא כדור בשחרור מושהה בשם אמביאן אשר תפקידו לשמר את רצף השינה ולמעשה לאחר נטילתו משתחרר לאורך זמן השינה ובכך מאפשר רצף שינה לכל ארכה. (עדיפות ל 6.25mg)
כדורי שינה מסוגים אחרים , עלולים באופן פעולתם לגרום לירידה מסויימת בטונוס השריר ובכך להחמיר דנ"ש . 
המידע  הינו יעוץ בלבד ועלייך להיוועץ עם רופא המשפחה או הרוקח בבית המרקחת טרם נטילת תרופות ,
Call Now Button